Marquee Text Generator

Ladybug Note Generator

Friday, 26 April 2013

Segedik Bersama




Salam U allss,,sudah lama kita tidak ketemu.Disebabkan tinggal satu paper ja lagi utk final exam ni,lia n kwn2 keluar merelease kn tensionn kat kpala ni dgn erti kta lain "menghabiskan duit"so hari ni,,kami keluar mgedik bersameeeee..mst nk tau apa kami buat,,ni diaaaa gambaq kat bwhhhh..harap tergoda dgn kecomelan kamii,,hahahaa



Abg long,,sista,,n adikk

Seeee,,muka yg kanan kiri tu comell sgtt *mcm mntak pnamporrr

hahah,,,giyomi versi gedikk
 
ni plk giyomi versi Berinaiii,,kelas kau nyahhh
 
makan ptg kami,,ni ja mampuu

comel tak kamiiiiiiii
 








Monday, 21 January 2013

Asgmnt Tak Siap Lagi!!

Asalam and haii u ualls,,,wahh,,Januari yg memenatkan,but menyeronokan.sebenarnya bnyk asgmnt yg belum disiapkn,tp sempat lagi nk buang masa nk tulis blog ni,,ni semua sbb ada benda yg baik utk dikongsii.Utk entry kali ni lia nk bagitahu hampa semua yg lia sesangat la malas nk buat keja yg berlonggok disebelah kanan dan kiri ni.X snggup nk tgk.Dgn tanpa rela hati lia search intrnt utk cari maklumat pasai Plastic Technology,tertiba ja terkeluar blog pasai doa2 harian untk pelajar,,wahhh mcm tahu2 ja lia ni sdg berperang dgn masalah asgmnt yg x siap2.Ni la sbb lia tergedik2 sgt nk buat etry utk blog lia,Harap doa2 ni,dpt mmbantu para saudara dan saudari semua yeww..ok la,,nk menbawa diri yg lara ni,utk siap kerja :(..Tataaa u allss


Doa-doa Amalan Harian Untuk Belajar

::Doa Penerang Hati::
Ya Allah kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul, serta mendapat ilham daripada malaikat yang hampir denganMU, kurniakanlah kami kesihatan Ya Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang
::Doa Mohon diberi kemudahan dalam bekerja dan berfikir::
Ya Allah tiada sesuatu yang mudah kecuali sesuatu yang Engkau jadikan mudah dan Engkaulah yang menjadikan yang susah itu mudah dengan kehendakMU
::Doa Mohon diberi Kebijaksanaan::
Ya Allah bukakanlah kami hikmatMU dan limpahkan kami rahmat dari perbendaharaan rahmatMU Ya Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang
:: Doa Mudah Faham dan Hafal::
Ya Allah keluarkanlah aku dari kegelapan ragu-ragu, muliakan daku dengan sinaran kefahaman, bukakan bagiku pintu ilmu dan hiasilah daku dengan akhlak yang baik dan kasih sayang
 ::Doa Mengingati Perkara yang lupa::
Ya Allah aku mempertaruhkan kepada MU apa yang Engkau ajarkan kepadaku, kembalikanlah semula kepadaku apabila aku memerlukannya


Wednesday, 2 January 2013

Siapa Wanita Cantik??

Salam,,u alls,,dh lama lia x tulis blog,biasa la bz sikit sem baru ni.Untuk pengetahuan semua result lia alhamdulilah,cukup untuk mngembirakan hati abah dan mak :).Lia rasa setiap perubahan yg lia lakukan ats diri lia sendiri mmberi maafaat dlm kehidupan seharian.Lia harap akn bnyk perubahn ke arah kebaikan yg akn lia buat Insyaallah ats izin-Nya.Doa2 kn yew kwn2.ok2 untk entry kali ni,lia nk cita sikit mngenai Kaum Hawa atau lebih afdal dipanggil wanita :).Harap2 dpt mmbantu kaun Hawa yg lain yew.Semua wanita ingin kn kecantikan,tp kecantikan x semestinya cantik dari fizikal semata2.Tp kecantikan wanita itu dpt dilihat melalui kekuatan untk melindungi diri dari segala aspek.Haa,,sekrang ni lia nk bagi resepi2 nya sikit,,,
Wanita cantik ialah:
1.Melukis kekuatan melalui masalah
2.Tersenyum saat tertekan
3.Tertawa saat hati sedang bersedih
4.Tabah disaat dihina
5.Mempersona kerana memaafkan
6.Mengasihi tanpa balasan
7.Bertambah kuat dgn Doa dan pengharapan iilahi
Ya Allah..walaupun aku tidak cantik dimata manusia,cukuplah sekadar cantik dimata Mu..Sekian :)

Friday, 2 November 2012

GoodLuck My Sista

Salam,,u allss,,jari jemari lia ni dh gatai nk tulis blog utk memenuhi ruang blog lia ni.Semua sedia tahu kn exam SPM dh dekat,tp lia x takut pon sebb bukan lia nk ambil exam SPM pon tp,,,,,,,Lia ada adik perempuan yg akn menduduki peperiksaan spm ni.Adik lia ni pelik sikit sbb dia ada simpton2 yg berbahaya jika pepriksaan dh dekat,adik lia ni org yg lemah semangat sikit tp garang serupa cm singa betina.Kalau exam dh dekat dia mesti deman and muntah2,mmg teruk giloss simpton2 ni akn dtg klau nk exam ja,hari2 lain dia x deman pon,nmpak sngt fake kn tp x pon.Lia harap kejadian time dia ambil PMR x akn berulang lg untk spm ni,,time pmr adik lia ni deman dgn muntah trsangat la terukk.Lia harap dia akn buat terbaik untk masa depan dia,jgn jd mcm kakak dia ni,,hahahakk :)),,Lia x dpt jumpa dia sebelum dia mnduduki spm ni cuma dpt berbual ditalian shj sbb lia pon bz nk study utk exam 17/11 ni.Pape pon lia tetap doa kn yg terbaik utk dia,Harap2 dia dpt buat spm dengan sebaik2nya dn dapat keputusan yg cemerlang and tidak lupa juga harap2 dpt jd Pegawai Bank yg berjaya:)))
tgk kat sekolah pon bole bergambar lg biasa la bdk2 bru nk up,,hahahak:))
yg ptg beg pink 2 beg lia,,dia curii



pic ni lia ambil time dia blik sekolah,,
kononya pelajar cemerlang la kn